Er zijn voor anderen, ondanks de crisis.

Henhouse Studio
3 min readJan 12, 2021

Dat beperkingen goed zijn voor de creativiteit en innovatie is tijdens de crisis duidelijker dan ooit geworden. Waar veel mensen, bedrijven en ondernemers de hand op de knip houden zijn er organisaties, en nog belangrijker, mensen die afhankelijk zijn van diezelfde knip. We zetten de meest originele, innovatieve en hartverwarmende initiatieven en doelen van dit jaar voor jou op een rij.

Digitaal collecteren
Collectanten zijn in het afgelopen jaar ook geld op gaan halen via sociale media en WhatsApp. Hiermee wordt niet alleen de drempel verlaagd om te collecteren, door dat iedereen een digitale collectebus kan aanmaken. Maar worden ook de kansen om geld op te halen voor organisaties gespreid aangezien zij niet hun recht op de fysieke collecte verliezen.

Lees meer over deze digitale collectes en de organisaties die zich hierbij hebben aangesloten op: www.digicollect.nl

Eten wat de Post Schaft
Sinds 2014 zet Stichting Kalapuwa zich in voor duurzame en economische ontwikkeling van het schiereiland Kalapuwa in Sri Lanka. Afgelopen november kreeg de stichting hulp van Henhouse Studio en Bureau Bens. Normaal werken zij aan innovatieve en maatschappelijke projecten voor bedrijven in Nederland. Na dat zij te horen kregen dat de inkomsten voor een jongens weeshuis weggevallen zijn naar aanleiding van de corona crisis, besloten zij zich in te zetten om de zorg over eten voor de jongens voor minimaal een jaar van tafel te halen. Daar is Eten wat de Post Schaft geboren. Sinds december kun je digitaal een bijdrage doen waarna je per post een pakket ontvangt met authentieke Sri Lankese recepten.

Meer weten over Eten wat de Post Schaft? Kijk op www.etenwatdepostschaft.nl

Eten wat de Post Schaft infographic

Niks van Greenpeace
Greenpeace gelooft dat een groene, duurzame wereld nodig, beter en haalbaar is. Samen met hun donateurs krijgen zij dit voor elkaar. Zo zien zij spullen als de grootste oorzaak van klimaatverandering. ‘De mooiste dingen in het leven krijg je namelijk gewoon voor niks’ pleiten zij op de website. Sinds een aantal jaar bieden zij NIKS aan. Een cadeau om te geven of te vragen waarmee je Greenpeace in staat stelt om in actie te komen voor een eerlijkere, leefbaardere wereld zonder spullen de wereld in te brengen. Geen zorgen, als je NIKS cadeau doet hoef je niet met lege handen aan te komen. NIKS komt in de vorm van een wit pasje dat 100% duurzaam afbreekbaar is, heb je liever toch écht niks? Dat kan. Als je het pasje in de grond stopt is het binnen enkele dagen verdwenen.

Lees meer over NIKS op: www.niks.greenpeace.nl

NIKS! Van Greenpeace.

Go for it
Er voor elkaar zijn is juist nu belangrijk, voor de mens maar ook voor een eerlijke en duurzame economie. Juist wanneer er complicaties optreden wordt er van de mens verwacht dat zij creativiteit en innovatie inzetten om hier het beste van te maken. Met de juiste intenties en genoeg discipline worden de meest creatieve concepten geboren.

Heb jij ook zin om te innoveren? Neem dan contact op met ons. www.henhouse.studio

--

--

Henhouse Studio
0 Followers

Henhouse Studio creates products and services for a better world.